ZAVRŠEN SAJAM VODA U BEOGRADU

Od 15. do 17. novembra u halama Belexpo centra u Beogradu, održan je deveti po redu Sajam Voda , koji je okupio proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantske firme, vodoprivredna preduzeća, lokalne samouprave, javna komunalna preduzeća i ministarstva.

Kvalitet vode u Srbiji generalno je dobar, ali se on u poslednje vreme ugrožava na više mesta i načina. Neprestano pogoršavanje stanja okoline i povećanje broja potrošača, zahteva da vodovodna preduzeća, kao i država i lokalna samouprava, učine dodatne napore za obezbeđenje dovoljnih količina pitke vode potrebnog kvaliteta. Postizanje ovih ciljeva moguće je kroz veće angažovanje na regulisanju zaštite okoline i izvorišta, kao i kanalisanju i prečišćavanju otpadnih voda.

Nažalost, kanalizacioni sistemi nisu pratili izgradnju vodovoda, što potvrđuje činjenica da Srbija ima 15.000km kanala i samo 50 manjih postrojenja za prečišćavanje otpadne vode. Količina vode koja se prečišćava je oko 10% prikupljene otpadne vode, što ne zadovoljava standarde EU.

Kompanija ROTO predstavila je svoje uređaje za prečišćavanje otpadnih voda, separatore masti i ulja, peskolovce i kanalizacione šahte. Sajmu su pored komercijalista iz Srbije na čelu sa izvršnim direktorom Brankom Fickom i direktorice komercijale grupacije Darje Mihalič prisustvovali i direktor preduzeća Ekoling d.o.o. Blaž Grilc, kao i direktor preduzeća Mikro Medica d.o.o. Tomaž Bašić, koji su zajedno sa direktoricom održali zanimljivu prezentaciju na temu “Kako daljinski nadgledati i upravljati bioprečišćivačima sa jednog mesta”. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici nekoliko javnih komunalnih preduzeća iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i rukovodstvo opštine Ćićevac, na čelu sa predsednikom Zlatanom Krkićem.

Prisustvo blizu 100 kompanija – izlagača, velikog broja stručnih predavača i velikog broja posetilaca koji su posetili Sajam Voda 2017 i prisustvovali prezentacijama u okviru Foruma Voda, dovoljno govori o zainteresovanosti stručne javnosti, za ovu manifestaciju kao i za teme kojima se ona bavi.


Roto-Alibunar d.o.o.
Blok 16BB
26310 Alibunar, Srbija
tel/fax: 00381 13 641 690
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.